ди систем

Вие сте тука: Насловна -> производи -> ди водоводниот систем -> ди систем
Ние сме техничко Taiwan ди систем производителот, фабрика, на снабдувачот и извозникот. Во зависност од стабилна инвестиција, чувствувате компетентност и добар по продажба на услуги, ние сме ни направи, како еден од водечките производители и извозници во оваа индустрија. Ние и ветуваме на квалитетни производи и конкурентна цена и за време на испорака за вас. Ние сме биле воспоставување на долгорочни бизнис со нашите клиенти. Ако сте заинтересирани за некој модел на нашите производи, ве молиме да бидат слободни да контакт.
 • ди систем - FTB


модел: FTB
ди систем
брачен кревет deionizer

deionization е јонски - размена процес за отстранување на јонизиран состојки од вода. процесот се врши со полагање вода преку водород форма на катјони - размена смола и преку хидроксид форма на силна - база анјон - размена смола. на смоли треба да биде регенериран со киселина и сода. за намалување на трошоците за регенерација за поголеми системи за вода да навлегуваме во инсталацијата deionizer се pretreated со обратна осмоза единици , со што се намалува вкупниот содржина на сол со повеќе од 90% а со тоа ги намалува трошоците за regenerants. по кација и анјон разменувачи мешани кревет јонски разменувачи се користи за намалување на спроводливост дури и повеќе.

Заеднички апликации за дејонизирана вода е употребата на ултра чиста вода, која има дури и повисоки стандарди на загадувањето. во овој случај останатите органски се отстрануваат заедно со сите биолошки компоненти. најдобрите квалитети на ултра чиста вода се користат во микрочипови индустрија и во фармацевтската индустрија.

Професионална серија близнак кревет deionizer

функциите на производот
 • GRUNDFOS вода хранат пумпа е вклучена
 • моб - Акваматик пневматска контрола вентили
 • PLC контрола со светлина индикации на мимик панелот
 • resistivety контролорот или спроводливост контролер е вклучен.
 • Киселина и сода дозирање системи.
 • Катјони и анјони колони со страничните прозорци на тенкови.

Работните услови
 • работна температура: 5°c~ 45°c
 • работен притисок: 30~ материјали
 • Feed вода барања: TDS подолу 200ppm / ph 6~ 8 /
органски, оксид, хлор под 1 ppm
 • регенерација хемикалии: 28% HCL / 30% NaOH
Спецификации

модел

проток(m3/ час 12 кеси во еден сад)

сад големина , размена капацитет

смола капацитет

зрна CaCo3(висина мм)

минимум

максимум

(инчен)

(то)

анјон

anion

FTB-240-21

4.0

6.0

21 × 62

127000

175

200

FTB-240-24

6.0

8.0

24 × 72

190000

250

300

FTB-360-30

8.0

12

30 × 72

300000

400

475

FTB-360-36

10

15

36 × 72

470000

575

650

FTB-360-42

15

20

42 × 72

640000

750

900

FTB-360-48

20

25

48 × 72

834000

1000

1200


Прашање Сега +Прашање Сега -
Нашата експертиза ни овозможи да се обезбеди најдобрите

ди систем

со подложување на нашите производи на строги мерки за контрола на квалитетот во текот на секоја фаза на производството и додека испраќање. Искрено се добредојдени сите релевантни пријатели од целиот свет треба да дојде за посета и соработка!
Italian, Italiano