хемодијализа води

Вие сте тука: Насловна -> производи -> третман на вода систем -> хемодијализа води
Ние сме техничко Taiwan хемодијализа води производителот, фабрика, на снабдувачот и извозникот. Во зависност од стабилна инвестиција, чувствувате компетентност и добар по продажба на услуги, ние сме ни направи, како еден од водечките производители и извозници во оваа индустрија. Ние и ветуваме на квалитетни производи и конкурентна цена и за време на испорака за вас. Ние сме биле воспоставување на долгорочни бизнис со нашите клиенти. Ако сте заинтересирани за некој модел на нашите производи, ве молиме да бидат слободни да контакт.
  • хемодијализа води - HD


модел: HD
хемодијализа води
води за хемодијализа

во раните денови на HD (хемодијализа), пиење градот водата рутински се користи за да се подготви дијализа. претпоставката направени во тоа време беше дека ако водата за пиење од заедницата вода систем за третман е безбедно да се пие тоа беше, исто така, безбедно да се користи за HD. како хронична HD третман стана попопуларен и широко распространета, докази почна да се акумулира поврзува хемиски и микробиолошки вода - сноси загадувачи на несакани реакции кај пациенти. конкретно, беше откриено дека користи органски и неоргански хемикалии во водата да се подготви дијализа може да дифузен низ мембрана dialyzer и внесете крвта на пациентот (2). ние сега сфаќаат дека квалитетот на водата што се користи за да се подготви дијализа е исклучително важен аспект на HD. некои од најсериозните дијализа пациентот повреди пријавени во медицинската литература се поврзани со несоодветно или неправилно води.

За третман на вода систем обезбедува вода во која нивоа на загадувачи се знае дека се токсични за пациенти на дијализа постојано се чуваат под препорачаните граници (табела 2). во пракса, за третман на вода систем користи неколку уреди и процеси за соодветни пречистителни бидејќи различни супстанции се отстрани со различни модалитети се применуваат во серија. квалитетот на снабдување со вода, количината на вода се бара и економските фактори сите да играат улога во изборот на овие уреди и нивна комбинација. Во принцип, нема шема постои со кој се дефинира вода стандарди на производ за сите HD единици; бројот и редоследот на уредите во системот мора да се организира за најдобро одговараат на потребите на секоја дадена единица.

табела 2. Здружението за унапредување на медицински инструменти: HD квалитет на водата стандарди: максимална хемиски нивото на загадувачите(3).

загадувач

предложи максимално ниво(mg/l)

загадувач

предложи максимално ниво(mg/l)

калциум

2 (0.1 mEq/l)

сулфат, магнезиум

100

mEq, бакар, бариум, цинк, натриум, 3 mEq

4 (0.3 meq/l)

copper, barium, zinc

0.1

sodium

70 (3 meq/l)

алуминиум

0.01

калиум

8 (0.2 mEq/l)

арсен, олово, сребро, флуорид, кадмиум

0.005

хлор

0.2

хром

0.001

chlorine

0.5

chromium

0.014

chloramines

0.1

селен

0.09

нитрат

2

жива

0.0002


Прашање Сега +Прашање Сега -
Нашата експертиза ни овозможи да се обезбеди најдобрите

хемодијализа води

со подложување на нашите производи на строги мерки за контрола на квалитетот во текот на секоја фаза на производството и додека испраќање. Искрено се добредојдени сите релевантни пријатели од целиот свет треба да дојде за посета и соработка!
Italian, Italiano