индустриски обратна осмоза систем

Вие сте тука: Насловна -> производи -> индустриски RO систем -> индустриски обратна осмоза систем
Ние сме техничко Taiwan индустриски обратна осмоза систем производителот, фабрика, на снабдувачот и извозникот. Во зависност од стабилна инвестиција, чувствувате компетентност и добар по продажба на услуги, ние сме ни направи, како еден од водечките производители и извозници во оваа индустрија. Ние и ветуваме на квалитетни производи и конкурентна цена и за време на испорака за вас. Ние сме биле воспоставување на долгорочни бизнис со нашите клиенти. Ако сте заинтересирани за некој модел на нашите производи, ве молиме да бидат слободни да контакт.
 • индустриски обратна осмоза систем - K


модел: K
индустриски обратна осмоза систем
К серија обратна осмоза систем

rotek компактен комерцијални обратна осмоза систем е издржлив парче на опрема која, со соодветна грижа и одржување ќе трае многу години. pk серија системи се дел од семејството на обратна осмоза единици дизајниран со претходна - филтрација системи на пропадна рамка, за работа со свежа и солена feedwaters имаат TDS вредности под 2.000 ppm. модели се достапни со обземам резултати од помеѓу 250 и 1000 литри / час како што е прикажано во спецификациите маси.

функциите на производот
 • 304 одделение од нерѓосувачки челик периметар рамка со гумени изолација нозе.
 • Интегриран микропроцесор базирани контролер со екран за TDS и статусот на системот.
 • Автоматска мембрана флеш (со храна вода) на почетокот - и секои 12 часа континуирано работење.
 • Протокот метри за обземам (третираат производ) и да ги отфрлат (отпадот) струи.
 • Течност исполнет притисок мерачи за храна притисокот на водата и мембрана испуштање притисок.
 • Храна доводното кертриџ филтер.
 • Храна доводното електромагнетниот вентил.
 • Ниски храна притисокот на водата сензор со автоматско исклучување.
 • Висок притисок молк sch80 мембрана садови под притисок.
 • Сите претходно - третман системи се изнесуваат во една пропадна рамка.
 • Компактен дизајн што штеди простор.

модел

pk 1500

pk 3000

pk 4500

pk 6000

капацитет

GPD/ lpd

1500 / 250

3000 / 500

4500 / 750

6000 / 1000

работен притисок

psi/ бар

150 - 200 / 10 - 14

сировата вода хранат пумпа

инјекција тип ss пумпа+ притисок резервоарот

песок филтер

вентил за контрола

автоматски тајмер контрола вентил

големина& капацитет

10"x54" (50l)

10"x54" (50l)

13"x54" (70l)

13"x54" (70l)

јаглерод филтер

вентил за контрола

автоматски тајмер контрола вентил

големина& капацитет

10"x54" (50l)

10"x54" (50l)

13"x54" (70l)

13"x54" (70l)

омекнувач, автоматски волуметриски контрола вентил, големи сини филтер домување

вентил за контрола

automatic volumetric control valve

големина& капацитет

10"x54" (50l)

10"x54" (50l)

13"x54" (70l)

13"x54" (70l)

пре -филтер

big blue filter housing + п.п. 5um кертриџ, висок притисок пумпа

ротациони ван пумпа

изведена центрифугална пумпа+ моторот(1hp)

мулти - мембрана домување(3hp)

membrane housing

нерѓосувачки челик 304 со ЈП крај- капи

ro мембрана

4040 × 1

4040 × 2

4040 × 3

4040 × 4

рамка

делови

нерѓосувачки челик носечка рамка, ролки, загради

големина

2170mm × 690mm x 1560mm (l x w x h)


Feed вода спецификации(минимум)

цврстина

< 20.000 ppm

водород сулфид

20.000 ppm

слободен хлор

20.000 ppm

манган

< 0.05 ppm

t.d.s.

< 20.000 ppm

органски

< 20.000 ppm

заматеност (SDI)

< 5

Макс притисок

+ 5 to + 40°c

pH

3 - 11

силика

< 1.0 ppm

железо

< 0.01 ppm

притисок

> 300 kPa

ro оперативни параметри

мин. притисок

бар(материјали)

Макс. притисок

бар(материјали)

Макс. цврстина

20.000 ppm

мин. сол одбивање

96%

Макс. сол одбивање

99%

Макс. TDS

20.000 ppm


Храна квалитетот на водата, притисоци и протоци имаат значително влијание врз перформансите на било обратна осмоза систем. за да се обезбеди сигурна и конзистентна долго - термин перформанси, важно е да се обезбеди извор на вода има минималните спецификации детални подолу. ако вашата извор за водоснабдување е маргинална, треба да се разгледа со користење на извор на вода пауза резервоарот и бустер пумпа за снабдување на системот.
Прашање Сега +Прашање Сега -
Нашата експертиза ни овозможи да се обезбеди најдобрите

индустриски обратна осмоза систем

со подложување на нашите производи на строги мерки за контрола на квалитетот во текот на секоја фаза на производството и додека испраќање. Искрено се добредојдени сите релевантни пријатели од целиот свет треба да дојде за посета и соработка!
Italian, Italiano