железо отстранување медиуми

Вие сте тука: Насловна -> производи -> филтрација компоненти -> железо отстранување медиуми
Ние сме техничко Taiwan железо отстранување медиуми производителот, фабрика, на снабдувачот и извозникот. Во зависност од стабилна инвестиција, чувствувате компетентност и добар по продажба на услуги, ние сме ни направи, како еден од водечките производители и извозници во оваа индустрија. Ние и ветуваме на квалитетни производи и конкурентна цена и за време на испорака за вас. Ние сме биле воспоставување на долгорочни бизнис со нашите клиенти. Ако сте заинтересирани за некој модел на нашите производи, ве молиме да бидат слободни да контакт.
  • железо отстранување медиуми - DMI-65


модел: DMI-65
железо отстранување медиуми
железо отстранување медиуми

функциите на производот
ИСНХ - 65 е револуционерен силика песок базирани филтрација медиумите наменета за отстранување на железо и манган од feedwaters. медиумите е широко се користат во многу различни апликации од целиот свет. ИСНХ - 65 претставува најнапредната каталитички вода филтрација медиумите во моментов на располагање со екстремно високи способности за отстранување и железо (FE) и манган (мин) истовремено преку ниска цена каталитички оксидација и задржување на талог. ИСНХ - 65 исто така ќе го отстрани арсен од вода со оглед на точни оперативни услови.

ИСНХ - 65 е еден од ретките каталитички вода филтрација медиумите во светот развиена за да се отстрани железо и манган што е сертифициран до NSF / ANSI 61 за вода за пиење апликации.

Железо и манган
железо може да се отстрани од страна на многу различни методи за да се постигне "свет вода за пиење стандарди за квалитет". Од воведувањето на ИСНХ - 65, овие методи се сметаат како стара технологија по светски стандарди, скапо да работат во хемиската, труд, енергија и тековни трошоци за одржување.

ИСНХ - 65 има животен век од најмалку 5-8 години пред да има потреба да биде заменет ако фабриката се одржува правилно.

Предностите на ИСНХ -65
  • елиминира калиум перманганат. континуирано вбризгување на натриум хипохлорит на ниско
  • (0.2 ppm) остаток делува како активатор за медиумите и обезбедува остаток sanitiser ефект.
  • Широк pH опсег. стабилно и задоволително извршување на pH 5.8 до 8.6.
  • големи протоци. ИСНХ - 65 работи задоволително во линеарна филтрација брзини до двапати на конвенционалните медиуми, намалување на капиталните трошоци значително.
  • Повисоки оперативни температури. максимална работна температура од 45 °c.
  • долг живот. ИСНХ - 65 не се конзумира во каталитички оксидација процес.
  • Систем компатибилност. физички својства се слични на онаа на другите споредливи системи, овозможувајќи промена на медиумите без поголеми хардвер модификации.
  • Арсен отстранување. ИСНХ - 65 се покажа да се отстрани арсен поврзани со железо - содржат прилив. Ферихлорид се користи при лекување feedwaters со висок арсен храна нивоа.

ss мембрана домување структура

ИСНХ - 65 железо& maganese отстранување филтер медиумите , боја

кафена црна, волуменска густина

цитат

bulk density

20 kg / 0.0135 quote

специфична тежина

2.65

ефективна големина

0.60 – 0.65 влакна надворешен дијаметар

униформа коефициент

1.4 до 1.7

решетката големина

20 – 42

загуби загуба P/ годишно

1 – 5% (во зависност од состојба на вода)


услови за работа

ИСНХ 65 железо& maganese отстранување филтер медиумите на водата pH вредност

максимум вода Темп

5.8 – 8.6

maximum water temp

45 степени C

кревет длабочина

600 mm (минимум)

freeboard

40% од кревет длабочина(минимум)

регенерација

Нема регенерација е потребно

услуга проток

1 – 30 цитат m3m2/ цитат m3m2 по час

пена проток

помеѓу 25– 80 цитат m3m2/ цитат m3m2 по час


Прашање Сега +Прашање Сега -
Нашата експертиза ни овозможи да се обезбеди најдобрите

железо отстранување медиуми

со подложување на нашите производи на строги мерки за контрола на квалитетот во текот на секоја фаза на производството и додека испраќање. Искрено се добредојдени сите релевантни пријатели од целиот свет треба да дојде за посета и соработка!
Italian, Italiano